Vaticanul lanseaza un apel pentru eliberarea elevelor nigeriene rapite de islamisti

Vaticanul a lansat ieri un apel urgent, pentru eliberarea a peste 200 de eleve din Nigeria, care au fost răpite de către grupul terorist islamic Boko Haram (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în noaptea de 14 aprilie.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, șeful Biroului de Presă al Vaticanului, Rev. Federico Lombardi a menționat că răpirea atat de multor fete tinere, reprezinta doar cel mai recent episod din “alte forme oribile de violență”, pentru care grupul militant islamist a devenit cunoscut în Nigeria.

“Negarea oricarui fel de respect pentru viață și pentru demnitatea persoanei umane, chiar și fata de cei mai nevinovati, vulnerabili și fara apărare”, a spus Lombardi, “reclama cea mai puternică condamnare, trezește sentimentele cele mai sincere de compasiune pentru victime și insuflă un sentiment de groază pentru suferința fizică și spirituală și umilirea incredibila pe care o au de suferit”.

Răpirea și amenințarea ulterioară a liderului gruparii Boko Haram de a le “vinde” pe eleve, au provocat indignarea internațională și s-au primit oferte de sprijinire in campania de salvare, din partea China, SUA, Franța și Marea Britanie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.