Neo-fascismul in Europa: dupa 70 de ani. Europa acuzata de prea multa toleranta

Seful Congresului Evreiesc acuza Europa de prea mare “toleranta”…

Președintele Congresului Evreiesc European a declarat că democrația europeană este mult prea toleranta, neblocand drumul spre renașterea fascismului.

“Democrația, în forma sa de astăzi, subminează drepturile, libertățile și securitatea majoritatii europenilor. Absența unui temei juridic adecvat nu este singura cauza a acestei situații”.

“Mâinile guvernelor europene sunt legate de interpretări fara limite ale toleranței” – a declarat Moshe Kantor, la conferința internațională din Sankt-Petersburg, intitulata “Neo-fascismul în Europa: după 70 de ani”, citat de VoR.

Presedintele Congresului Evreiesc a declarat că forțele neo-naziste și ultranaționaliste formeaza partide politice in țările europene și, cu sprijin din partea simpatizanților de extrema-dreapta, ocupa locuri în parlamentele locale și naționale, amintind cazurile Greciei și Ungariei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.