Transmisiuni LIVE video din Vatican: Sky si Sony – parteneriate strategice si ultima tehnologie la canonizarea papilor

Centrul de Televiziune al Vaticanului (CTV) a incheiat un parteneriat cu Sky și Sony, in vederea difuzarii, in 27 aprilie, a canonizarii Papilor Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in format HD și 3D, în aproximativ 20 de țări, conform informatiilor Serviciului specializat LiveCamera [https://www.livecamera.ro] . Anunțul a fost făcut la o conferință de presă, in Vatican, luni, 31 martie.

CTV va transmite evenimentul în format 3D și va fi difuzat în 500 de cinematografe din întreaga lume, în plus față de cele 120 de teatre din Italia.

DBW Communication va arhiva fișierele vizuale, folosind cele mai noi tehnologii 4K, a declarat directorul CTV, Mons Dario Viganò.

Radio Vatican va asigura sunetul pentru acest eveniment difuzat la nivel mondial, în parteneriat cu Sky, Sony și CTV, mai informeaza LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] . Difuzarea la nivel global se va folosi de 9 sateliți – mai mult decât orice Cupa Mondială sau Jocuri Olimpice de până în prezent. GlobeCast va transmite semnalele, iar Eutelsat va oferi suportul tehnic pentru sateliți.

Numind pasul o premiera istorica, Renato Farina din Eutelsat Italia a spus ca 9 dintre cei 36 de sateliti ai companiei vor fi utilizati timp de cinci ore pentru transmisiunea în direct la nivel mondial, a canonizarii, conform Radio Vatican, citat de Serviciul specializat pentru transmisiuni in direct LiveCamera media PRODUCTION (click aici), al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe [https://www.livecamera.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.