Turcia: aprecieri vizavi de retrocedarea unei parcele de teren Manastirii istorice Mor Gabriel

Ministerul Turc al Afacerilor Europene a salutat retrocedarea unei bucati de pământ Fundatiei Manastirii istorice Mor Gabriel, în regiunea de sud-est a Turciei.

Ministerul a numit evenimentul o “realizare importantă in consolidarea bazei fraternitatii și in realizarea obiectivului democrației avansate în țara noastră”.

Problema dreptului de proprietate asupra a 1000 de metri patrati de teren, în provincia Mardin, a fost sursă de dispute în ultimul deceniu, între Guvernul Turciei și Fundația asiriana (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). În urmă cu doi ani, Curtea Supremă din Turcia a confirmat o decizie care acorda dreptul de proprietate asupra terenului, statului.

Discuția a revenit în aceste zile în Parlamentul Turc, cu ocazia începerii dezbaterii privind punerea în aplicare a pachetului. Turcia s-a confruntat, in trecut, cu critici din partea statelor membre ale Uniunii Europene, privind manipularea problemei.

Declarația recenta mai adauga că Ministerul nu consideră măsura ca pe o favoare, ci ca pe un drept meritat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.