Iona si – balena: Londra respinge ideea amplasarii unei balene biblice uriase pe plaja

Ideea amplasarii unei balene gonflabile uriase pe o plajă de lângă Tamisa, in Londra, in spritul povestirii biblice a lui Iona, a fost considerată prea “religioasa”, de către conducerea parcului. Organizatorii nutreau speranta amplasarii balenei, aflata in posesia unei trupe de circ, într-un parc, alaturi de Tower Bridge, pe timpul vacanței de vară școlare.

Creatura putea fi explorata de copii, in interiorul sau. Rapoartele Telegraph aratau ca Societatea Biblică spera sa ajute ca noua generație de copii sa fie introdusa in povestirile biblice, altadata familiare, oferindu-le celor mici ocazia să identifice povestiri cum ar fi cele legate de Arca lui Noe sau de Moise.

Membrii societății insista ca scopul lor nu a fost acela de a promova vreo învățătură religioasă, ci de a-i introduce pe copii intr-unele dintre povestirile cele mai dramatice pe care le-au cunoscut generațiile anterioare. Cu toate acestea, planurile lor au fost zadarnicite, atunci când directorul executiv al “Potters Fields Park Management Trust”, care administreaza locatia, a refuzat cererea, explicand: “Mi-e teamă că, în condițiile legaturilor noastre, nu ne permitem să avea vreun eveniment de natură religioasă”.

O campanie recenta arata, insa, ca 80% din părinți cred că copiii lor ar trebui să aibă posibilitatea sa fie familiarizati cu povestirile biblice, a afirmat James Catford, director executiv al Societății Biblice, citat de radioul Vocea Rusiei.

“Ne-am gândit că, a le oferi copiilor șansa de se afla în interiorul unei balene uriase gonflabile si a le citi povestirea lui Iona, ar insemna pentru ei un loc bun pentru a începe asta”.

“Nu suntem aici pentru a le spune copiilor in ce să creada. Pur și simplu doream să le oferim o experiență foarte distractiva, de care sa-si aminteasca mereu”, a adăugat el.

Societatea este acum în căutarea unui nou loc de plajă, pentru balena sa, conform The Telegraph.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.