Machaerus I: descoperirea cetatii in care Irod Antipa l-a intemnitat si ucis pe Sf. Ioan Botezatorul

Irod cel Mare – regele Iudeii, când S-a născut Iisus din Nazaret – în timpul domniei sale de 4 decenii, a ordonat construirea unor impunatoare cetati (fortarete), din care sa poata domina poporul și teritoriile sale. Una dintre aceste cetăți este Machaerus, acolo unde Irod Antipa, fiul lui Irod cel Mare, l-a închis și a ordonat decapitarea lui Ioan Botezătorul, descrise de Evanghelii.

O carte publicată de către Editura Tara Sfanta, “Machaerus I”, arunca acum o lumina noua asupra importantei sit-ului arheologic.

Autorul ei, Gyozo Voros, un arheolog maghiar de renume internațional, a fost coordonator al excavarilor și al lucrărilor de conservare a sit-ului. În cartea prezentata de Voros in aceste zile, la Muzeul Arheologic din Milano si in Roma, la Universitatea Antonianum, conform Ansa, el expune o povestire fascinanta, care a început în 1807, cu descoperirea sit-ului de către exploratorul Ulrich J. Seetzen. “Machaerus I” dezvăluie secrete și descoperiri din peste un secol de cercetări arheologice.

Potrivit lui Iosif Flavius​​, cetatea este locul in care Ioan Botezatorul a fost întemnițat și ucis. Această carte, scrisă în limba engleză, face lumina, pentru prima dată, asupra rezultatelor campaniilor de săpături, din 1807 si până astazi. Arheologii francezi, germani și americani au lucrat acolo, dar campanii pe scară largă au fost realizate în mare parte de către arheologii franciscani de la Studium Biblicum Franciscanum și, în prezent, de echipa maghiară.

Cartea, dedicata tuturor celor care iubesc arheologia biblica, include hărți, documente și imagini din timpul lucrărilor de excavație, cat și concluzii și fotografii color despre acest sit arheologic de exceptie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.