Ambasadorul sarb reactioneaza la discursul diplomatic al Papei Francisc

Papa Francisc a tinut primul său discurs anual in fata Corpului Diplomatic acreditat la Vatican, luni. În discursul său, el a remarcat cea de-a 100-a comemorare a începutului Primului Război Mondial.

El l-a citat pe predecesorul său, Papa Benedict al XV-lea, care le-a spus liderilor europeni sa faca astfel incat “forța morală a legii” sa prevaleze in fata “forței materiale a armelor”, în scopul stoparii “masacrului inutil”.

Reactionand la acest discurs, Ambasadorul sârb la Vatican, MIrko Jelic, a declarat: “Din fericire, după tragediile din anii 90 ai secolului trecut – destrămarea Iugoslaviei și războiul civil care a urmat – din fericire, în ultimii 10-15 de ani… lucrurile se îmbunătățesc, în acea parte a Europei”.

“Suntem martorii, din ce in ce mai mult, ai cooperarii între țările Europei de Sud-Est”, a declarat el pentru Radio Vatican.

“Nu numai în domeniul economic, care a fost în mod evident unul dintre domeniile în care era un pic mai ușor sa se înceapa cooperarea, dar, de asemenea, în domeniul culturii”, a continuat acesta. “Sunt multe lucruri care ne leagă: sunt multe lucruri comune, chiar daca ne place sa le recunoastem sau nu”.

Ambasadorul Jelić a declarat că procesul de integrare europeană va contribui la stabilizarea păcii în regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.