Noi raiduri ale autoritatilor islamiste iraniene: mai multi crestini arestati, de sarbatori

Conform Mohabat News, autoritățile iraniene au făcut o serie de arestări care i-au vizat pe creștini, de Crăciun și de Anul Nou.

Oficialii din securitate au arestat patru creștini din Karaj, pe 31 decembrie, care sarbatoreau noul an într-o casă privată. Ofițerii în civil i-au bătut, i-au perchezitionat și le-au confiscat mai multe obiecte personale, inclusiv fotografii de familie.

Numele celor arestati sunt: Sara, Mostafa, Majid și George. Familiile lor s-au dus la poliție și la închisoarea Evin din Teheran (foto), pentru a se interesa de soarta acestora, dar li s-a intors spatele.

Acest raid urmează arestarii altor cinci creștini într-o biserică din estul Teheranului, în timpul celebrării Ajunul Crăciunului. Cei cinci sunt: Faegheh, Mastaneh, Amir-Hossein, Ahmad și Hosseini. Locul in care se afla acestia, in prezent, a ramas necunoscut.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.