Reuniune speciala a ierarhilor Bisericii Ortodoxe a Greciei

Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Ortodoxe a Greciei a decis zilele trecute o convocare, in perioada 15-27 februarie, a unei reuniuni speciale a ierarhilor Bisericii.

Cu aceasta ocazie, Tronurile episcopale de Kitros și Katerini, în prezent vacante, ar trebui să fie si ele ocupate.

La ședința Sfântului Sinod Permanent a mai fost citit un text al Patriarhului Ecumenic, în care Biserica din Grecia este invitată la Sinodul întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe din Constantinopol, din luna martie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Sfântul Sinod a decis ca Arhiepiscopul Ieronim al Atenei sa fie însoțit de Mitropoliții Ignatie de Dimitrias si Hrisostom de Messinia.

În cele din urmă, Sfântul Sinod a mai hotarat lansarea unei enciclice destinate eparhiilor mitropolitane, cu privire la sărbătoarea Sfintilor Trei Ierarhi, în urma unei recomandări a Comisiei Speciale a Sinodului pe problema identității culturale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.