Hotarea Sinodului Moldovei, vizavi de problema maternitatii-surogat (video)

Facand referire la poziţia Bisericii Ortodoxe din Moldova faţă de maternitatea surogat, Sinodul Bisericii Ortodoxe a republicii Moldova, de sub patriarhia Moscovei, a declarat:

“Având în vedere anvergura acestei probleme, mai ales din punct de vedere etic, moral şi spiritual, membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, solidarizându-se cu recenta hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse referitoare la această practică, atenţionează societatea autohtonă că maternitatea surogat devine treptat o afacere profitabilă pentru donatorii de celule sexuale şi pentru „mamele surogat”.

În consecinţă, taina naşterii unui om se transformă într-o simplă operaţiune de vânzare-cumpărare. În schimbul căsătoriei binecuvântate de Dumnezeu, întemeiata pe dragoste şi fidelitate, vine „piaţa serviciilor reproductive”, gata să satisfacă oricare cerere a clientului pentru naşterea artificială a copilului, conform parametrilor doriţi.

Astfel, membrii Sinodului îndeamnă cuplurile creştine să conştientizeze în primul rând dimensiunea duhovnicească a conceperii unui copil şi să se abţină de la acţiuni care vin în contradicţie cu învăţătura Bisericii Ortodoxe referitor la procreare”.

Declaratia a fost inclusa intr-un raport semnat in urma intrunirii Sinodului Bisericii Ortodoxe a Republicii Moldova, care a avut loc ieri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.