Incriminarea avorturilor selective dupa sex, in Europa

Centrul European pentru Lege și Justiție (ECLJ) salută declarația lui Nils Muinieks, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, de condamnare a avorturilor selective dupa sex.

În timpul unei dezbateri asupra avortului – care face în prezent ravagii în Europa – Nils Muinieks a luat inițiativa sa declare că “avorturile selective, bazate pe sex, sunt discriminatorii și ar trebui să fie interzise”. El se plânge că aceste avorturi se practica în Europa, pentru că este ușor să știi sexul fătului din timp, și regretă faptul că, până în prezent, cadrul internațional le oferă o protecție slabă fetusilor de sex feminin.

Combinând cererile aparatorilor femeilor și vieții prenatale, aceasta a adaugat: “Dacă vom considera avortul selectiv ca violența împotriva fatulului feminin sau a femeii, in mod clar acesta reprezinta o formă puternica de discriminare, recurgand la utilizarea violenței fizice și psihologice”.

Comisarul pentru Drepturile Omului le solicită guvernelor să adopte “măsuri de descurajare puternica,(…) pentru indepartarea acestei practici, care, totodata, tinde să mențină și să consolideze un climat de violență împotriva femeii”. El conchide: “avorturile selective, bazate pe sex, ar trebui să fie incriminate”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.