44 de hectare: tabara imensa de corturi, destinata pelerinilor participanti la procesiune

În luna iulie a acestui an, în apropierea zidurilor Lavrei Manastirii Sfintei Treimi – Sfantul Serghie, din regiunea Moscovei, va fi instalata o tabara de corturi, pe o suprafata de 44 de hectare, care ii vor găzdui pe cei 100.000 de participanți la procesiunea dedicată celor 700 de ani de la nașterea Sfantului Serghie de Radonej, conform unui raport ITAR-TASS.

Solutia a fost raportata de către vice-președintele conducerii regionale a Moscovei, Serghei Perov, la reuniunea administrației Serghiev Posad, dedicata apropierii festivităților.

“Procesiunea “Crucea tuturor rusilor”, va începe în apropierea zidurilor Mănăstirii Varnitsky (a Sfintei Treimi și Sfântul Serghie) în regiunea Yaroslavl, iar pe 15-17 iulie se va deplasa pe teritoriul Moscovei. Aproximativ 100.000 de persoane sunt așteptate să ia parte la acest eveniment”, a spus acesta.

“O tabara de corturi pentru pelerini, pe o suprafața totală de 44 de hectare, urmeaza sa fie infiintata in zona, in apropierea Manastirii Sfintei Treimi și Sfantul Serghie”, a spus Perov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.