Discutii la intrunirea secretarilor si trezorierilor Bisericii Ortodoxe a Americii

Pentru a treia oară în tot atâția ani, secretarii si trezorierii eparhiilor Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA) s-au adunat la Cancelarie, in aceste zile, pentru o întâlnire cu Preafericirea Sa Mitropolitul Tihon și cu alti reprezentanti ai Bisericii.

În cuvântul de deschidere, Mitropolitul Tihon a remarcat că “provocarea” pentru Biserica de astăzi este aceea “de a trai ceea ce suntem, ca Biserica Ortodoxă a Americii”. Acest lucru, a adăugat el, este deosebit de important, având în vedere cei mulți ani de “turbulente financiare, administrative și spirituale… Am trecut prin ei, dar inca mai există rupturi care trebuie să fie depășite”. El a continuat să afirme că “OCA are nevoie sa existe ca Biserica Ortodoxa autocefala a Americii, în acelasi timp colaborand cu Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală, în lupta pentru unitate”.

Protopopul Ioan Jillions, secretar, a facut scurte remarci, în care a subliniat importanța întâlnirilor cu factorii de decizie eparhiali, care asigura o “legătură directă” a eparhiilor, in menținerea și consolidarea comunitații inițiate în ultimii doi ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și in luarea unor masuri practice pentru depășirea diviziunilor (rupturilor) pe care Mitropolitul Tihon le-a menționat.

Protopopul Eric G. Tosi, secretar, a abordat pe scurt mai multe aspecte practice legate de candidații pentru hirotonie, transferul clerului în OCA, rapoartele eparhiale, comunicare si alte aspecte conexe.

Dna Ringa a oferit o analiză a lucrărilor aflate în desfășurare in Comitetul de Finante al Consiliului Mitropolitan și a revizuit o varietate de probleme financiare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.