Apel pentru o reprezentare justa a crestinilor sirieni la negocierile din Geneva

Ieri, Dr. Pieter Omtzigt, deputat olandez și membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a cerut tuturor țărilor – în scris – sa sprijine o reprezentare justă a sirienilor, inclusiv a creștinilor, în timpul negocierilor de pace pentru Siria, care sunt programate să aibă loc la Montreux, Elveția, miercuri, 22 ianuarie 2014.

În scrisoarea sa, aprobata de WCA, Omtzigt descrie un eveniment istoric care a afectat negativ populatia aramiană din Turcia, facand referire la conferința de pace de la Lausanne, din 1922, in care sirienii nativi (siriaci) nu au fost recunoscuti ca populatie indigena etno-religioasa și, prin urmare, nu au fost în măsură, nici până în prezent, sa beneficieze de protecție din partea tratatului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.