Episcopul Mark de Baltimore: noul episcop de Philadelphia si Pennsylvania de Est

Preasfințitul Episcop Mark de Baltimore a fost nominalizat pentru ocuparea Tronului vacant episcopal al Episcopiei Philadelphiei și Pennsylvaniei de Est, SUA (OCA), in cadrul unei Adunari Eparhiale speciale, organizate aseara la Biserica Sfantul Nicolae.

Episcopul Mark a slujit ca administrator al Episcopiei sale din 2012. Numele acestuia va fi transmis Sfântului Sinod al Episcopilor, pentru alegerea canonica.

Preasfinția Sa, Episcopul Melchisedec, Episcop de Pittsburgh si Pennsylvania de Vest și Locțiitor al Episcopiei, a declarat deschisa Adunarea, după care Protopopul Ioan Jillions, secretar al Bisericii Ortodoxe a Americii, a citit salutul Preafericitului Părinte, Mitropolitul Tihon, adresand mulțumiri Comitetului, pentru activitatea sa dedicată, și explicand procedura de numire.

Episcopul Melchisedec a declarat că doi candidați au fost votati de către Sfântul Sinod al Episcopilor, adăugând că, apoi, unul dintre candidati a fost acceptat.

Protopopul Ioan Kowalczyk, Secretar Eparhial, a raportat că Comitetul Eparhial l-a aprobat în unanimitate pe Episcopul Mark, care a primit aproape 75% din voturi, depășind astfel majoritatea de 2/3 necesară pentru numire.

23 de delegați ai clerului, 27 de delegați laici și trei membri ai Consiliului Eparhial au participat la vot. De asemenea, au mai fost prezenți 8 supleanți/observatori înregistrați.

Adunarea s-a încheiat cu oficierea unei slujbe de Te Deum.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.