Creta: Ryanair afiseaza steagul statului independent, cu insemne turcesti

Compania aeriană irlandeză, Ryanair, intr-un nou spot comercial, reinvie teoriile privind independența Cretei.

Astfel, Ryanair, in materialul video, care arată modificările pregătite de compania aeriană pentru anul 2014, prezintă diverse destinații, cum ar fi Nisa, Lisabona, Berlinul si altele. Una dintre aceste destinații este si insula grecească Creta, descrisa cu… steagul perioadei Statului Cretan (1896-1913).

Desi in cazul altor orase au fost alese monumente celebre turistice, cum ar fi Poarta Brandenburg pentru Berlin, pentru Creta a fost ales steagul Statului Cretan, cu “steaua sultanului”. Acest drapel a fost o combinație intre pavilionul Greciei, din 1822, cu cel turcesc.

Este demn de menționat că Statul Cretan a fost denumirea oficială sub care Creta a fost recunoscuta ca stat auto-guvernat, după Revoluția din Creta, din 1896, și secesiunea insulei sub Imperiul Otoman. Mai apoi, Creta s-a aflat sub protecția marilor puteri – Marea Britanie, Franța, Italia și Rusia. Aceasta a fost doar o etapă de tranziție, înainte de unirea Cretei cu Grecia, din 1913…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.