Declaratia Bisericilor Crestine din intreaga lume: incetarea conflictului din Siria

O declarație a Bisericilor Creștine din întreaga lume, care indeamna la incheierea conflictului sirian, i-a fost prezentata, in urma cu o zi, lui Lakhdar Brahimi, reprezentantul comun al UN-Liga Arabă în Siria, de către Secretarul General al Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC), Rev Dr. Olav Fykse Tveit.

Întâlnirea dintre Brahimi și Fykse Tveit a urmat unei reuniuni sponsorizate de WCC, din Siria, de săptămâna trecută, la care au participat lideri ai Bisericii si ai tarilor Orientului Mijlociu si de pe intreg globul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În ciuda provocărilor cu care se confruntă discutiile de la Geneva 2, care se deschid astazi, Rev Fykse Tveit spune ca inca mai “intrevede o speranță pentru încetarea conflictului” din Siria și subliniază ca Bisericile, împreună, vor continua să intreprinda toate eforturile posibile pentru a contribui la o pace dreaptă în regiune.

Intr-o discutie cu directorul WCC de comunicare, Mark Beach, citat de Radioul Vaticanului in ultimele ore, Rev. Olav Fykse Tveit aminteste (foto):

“În primul rând, trebuie sa fie clar că Bisericile din întreaga lume, împreună cu Bisericile din Orientul Mijlociu, trebuie sa aiba o singură voce, fie că sunt catolice, ortodoxe, protestante sau de alt fel, si sa le solicite celor care se întâlnesc la Geneva 2 sa urmărească o încetare imediată a tuturor confruntărilor armate.

În al doilea rând, le cerem să se asigure că toate comunitățile vulnerabile din Siria și din jur, din taberele de refugiați și din alte locuri, alungate din casele lor, sa obtina într-adevăr ajutorul umanitar de care au nevoie.

Și, în sfârșit, printr-un proces complex și cuprinzător, sa înceapa reconstructia Siriei, ca loc în care oamenii sa poata trăi împreună, așa cum au făcut-o înainte”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.