publicat în: Arhivă

Extremismul este alimentat de lipsa de constientizare religioasa

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că cel mai bun mod de a preveni extremismul și radicalismul este acela de a crește nivelul educației religioase.

“Sentimentele religioase ale oamenilor, în special ale musulmanilor, sunt acum exploatate pentru a determina aceste persoane să comită acțiuni radicale. Mulți oameni iau cu adevărat calea oribila a terorismului, gândindu-se că prin acest lucru Ii slujesc lui Dumnezeu”, a spus Patriarhul.

Cu toate acestea, Islamul nu învață nimic de acest fel și această interpretare este cauzata doar de “o lipsă totală de conștientizare religioasa”, a spus Patriarhul.

“Unul dintre motivele pentru care emisarii străini ii recruteaza pe musulmanii nostri, și nu numai pe musulmani ci, de asemenea, pe creștinii ortodocși, înarmandu-i cu argumente pseudo-religioase, se intampla doar pentru ca acestia din urma nu-si pot permite sa opuna nicio rezistență intelectuală internă. Acești oameni sunt de acord cu tot”, a spus Patriarhul Kirill.

De asemenea, el a mai spus că acordă multa importanta dialogului inter-religios, care – a spus Patriarhul – se desfășoară cu succes în Rusia.