Rapiti in Siria: Consiliul Mondial al Bisericilor a cerut eliberarea imediata a celor doi arhiepiscopi

Consiliul Mondial al Bisericilor a cerut eliberarea imediată a celor doi arhiepiscopi ortodocși din orașul sirian Alep, răpiti în urmă cu șapte luni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Apelul a fost formulat in cadrul unei declarații publice, emisa zilele trecute, prin care a fost afirmata prezența creștină in Orientul Mijlociu, în timpul celei de-a X-a Adunări a Consiliului, in Busan, Coreea de Sud (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pe langa eliberarea celor doi Arhiepiscopi, CMB le-a mai cerut celor 345 de Biserici ale sale “sa-si exprime solidaritatea cu creștinii și Bisericile din regiune”.

Liderii creștini și reprezentanții Bisericilor și ai organizațiilor din regiune au fost prezenți, alaturi de delegați din alte 34 de țări, la aceasta reuniune. (Foto: crestini iordanieni, rugandu–se pentru eliberarea celor doi episcopi)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.