Grecia: Sfantul Sinod vrea sa vizeze toate manualele scolare, acuzand ‘de-crestinarea’ tinerilor

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a decis să se amestece in alcatuirea manualelor scolare, iar Ministerul Educației a solicitat o întâlnire între un reprezentant al Bisericii și altul al Comitetului de Redacție al Institutului Pedagogic.

Potrivit unui raport Ta Nea, Sfântul Sinod a făcut o astfel de solicitare, similara, de mai multe ori, în calitate de organism religios plangandu-se și obiectand in trecut asupra conținutului mai multor manuale scolare.

Plângerile nu faceau întotdeauna referire doar la textele cărților dedicate studiului religios, istoric sau literar. În octombrie 2010, un grup de episcopi a inițiat o campanie împotriva a ceea ce ei au interpretat drept semne ale “de-creștinarii” prin textele manualelor din învățământul primar și secundar. Cauzele acestor demersuri probabil isi au radacina in teama de o potentiala criza morala și spirituala.

Cu toate acestea, Arhiepiscopul Ieronim a felicitat recent efortul Ministerului Educației pe tema religiei in scoala, pentru faptul ca acesta a reusit sa “mentina caracterul religios” al orelor in cauza.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.