Papa Francisc ar putea vizita Iordania, in martie-aprilie 2014

Papa Francisc ar putea vizita Iordania, în martie sau aprilie 2014, conform agenției italiene de știri SIR, stirea fiind oarecum confirmată si de către Patriarhia Latina a Ierusalimului.

Agenția a anunțat că Episcopul de Amman “spera” intr-o vizita a Papei în Iordania. Maroun Laham, vicarul patriarhal latin, a confirmat informatia.

“Noi, episcopii, ne-am întâlnit în ultimele zile la Vatican. Nu este nimic oficial, dar Papa ar trebui să vină în martie sau aprilie, la a 50-a aniversare a reuniunii ecumenice dintre Patriarhul Athenagoras I și Papa Paul al VI-lea. Aici, toti musulmanii il plac, si a fost invitat de către cele mai importante autorități. Acest Papă este unic, fantastic. El va veni. Există o mare șansă. Și, dacă el va vrea sa meargă in tabara Zaatari, in mijlocul refugiatilor sirieni, il vom duce”.

Tabara Zaatari este la granița de nord a Regatului Hașemit. Aceasta este a doua cea mai mare tabără de refugiați din lume.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a fost primit de Papa, la Vatican, pe 29 august (vezi ARHIVA). Regele Hașemit si-a exprimat îngrijorarea față de agravarea crizei din Siria, inclusiv fata de un nou aflux de refugiați în țară. Un milion dintre ei locuiesc deja pe teritoriul iordanian.

Patriarhul latin al Ierusalimului, Arhiepiscopul Fouad Twal, l-a invitat pe Papa să viziteze tara. Papa a vizitat deja Țara Sfântă în 1973.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.