Cipru: reproducerea asistata, prin folosirea ovulelor si spermei unei terte persoane, este adulter

Biserica din Cipru consideră că utilizarea de ovule si de sperma de la o terța persoana, in procesul reproducerii asistate, este adulter – cel putin, aceasta este ceea ce au auzit parlamentarii ciprioti ieri.

Mitropolitul Georgios de Paphos a declarat că Biserica a respins ideea folosirii de mame surogat, deoarece acestea ar putea avea o legătură emoțională cu copilul și ar putea refuza să il predea părinților acestuia.

De asemenea, Biserica a respins fertilizarea anumitor ovule, intrucat lasarea celorlalte să moară este echivalenta cu crima.

Mitropolitul și-a exprimat, de asemenea, dezacordul cu congelarea ovulelor, in scopul unei inseminari ulterioare. “Ce s-ar întâmpla în cazul în care mama moare?”, a spus el. “Biserica nu acceptă utilizarea, de către soție, a spermei congelate a soțului, care este posibil sa fi si murit ulterior”, a declarat Georgios, “deoarece copilul se va naște fără tată și va suferi efecte psihologice negative”.

Președintele Comitetului, Costas Constantinou, a declarat ca Mitropolitul și-a exprimat convingerile “bazandu-se pe religie, pe Biblie și pe Canoanele urmate de Biserică”.

“S-ar putea sa nu fim de acord, putem conveni asupra unor puncte, dar suntem obligați să ascultam, și aceasta am si facut”, a spus Constantinou.

Constantinou a criticat Ministerul, care se taraie în elaborarea legislației pentru reglementarea acestei probleme, în pofida discuțiilor care dateaza inca din 2005. “V-am acordat un ultim termen, până pe 15 noiembrie. Acest lucru nu mai poate continua astfel”, a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.