Patriarhul Kirill, prezent in Serbia si Muntenegru

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii viziteaza Biserica Ortodoxă Sârbă, in perioada 4-7 octombrie, participand la festivitățile care marchează cei 1700 de ani de la semnarea Edictului din Milano de către împăratul roman Sf. Constantin, care a recunoscut legitimitatea credinței creștine și a acordat tuturor cetățenilor libertate în materie de credință (vezi ARHIVA).

La sosirea sa in Belgrad, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse s-a întâlnit cu Patriarhul Serbiei Irineu și a vizitat Manastirea Rakovica, unde au fost ingropati Patriarhii Serbiei Dimitrije și Pavle.

Astazi, Patriarhul Kirill viziteaza Catedrala orașului Sf. Mihail și participa la o recepție la sediul Patriarhiei Serbiei.

Patriarhul Kirill va fi, de asemenea, prezent la un dineu oficial organizat de Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, cu aceeasi ocazie.

Tot astazi, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse se va deplasa în orașul Nis, unde se află Catedrala Sfintei Treimi.

Maine, șefii Bisericilor Ortodoxe locale vor oficia o slujba religioasa la Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena din Nis.

Festivități vor mai avea loc si la Podgorica, Muntenegru, inclusiv in piața din fața Catedralei orașului, a Învierii lui Hristos. O biserica va fi sfințită in Podgorica, luni, după care Patriarhul Kirill va reveni la Moscova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.