100 de budisti furiosi au atacat casele musulmanilor, in Birmania

O mulțime de budiști furiosi au distrus, ieri, cinci case musulmane din statul Myanmar (Birmania), iar conform rapoartelor, o fată de 14 ani, budista, a fost violată, au declarat oficialii.

Recenta rundă de violențe comunale a izbucnit la scurt timp după miezul nopții, când aproximativ 100 de persoane au înconjurat o secție de poliție din orașul Kyaung Gone, aflat la 50 km nord-vest de Yangon, solicitand poliției sa se deplaseze si sa aresteze un violator musulman.

“Când le-am refuzat cererea, s-au înfuriat și au început sa distruga casele musulmanilor”, a declarat un oficial al biroului administrativ al orașului. Nu au fost raportate victime.

Ciocnirile dintre budiști și musulmani s-au raspandit inca de anul trecut, atunci când luptele sectare susținute au dus la pierderea a cel puțin 167 de vieți omenesti și la pierderea locuintelor a 140.000 de persoane, in ce mai mare parte a lor musulmani din Rohingya, în Rakhine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.