Se cauta marturisitori CREDIBILI ai Crestinismului! Indiferenta si analfabetism religios

Importanța mărturisirii creștine credibile, pentru a depăși indiferența și analfabetismul religios, a fost tema aflata în centrul mesajului Papei Francisc, de ieri, exprimat in fata membrilor Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare.

Remarcand faptul că atât de mulți oameni sunt indiferenți sau au crescut departe de Biserica, Papa a spus ca avem nevoie, cel mai mult, acum, de marturisitori CREDIBILI, care sa arate frumusețea iubirii lui Dumnezeu prin cuvintele si viata lor. Deși există persoane și ideologii în istoria Bisericii, care ar putea fi parțial responsabile de criza actuală, a spus el, trebuie să continuăm drumul nostru(…) indepartandu-ne de acele lucruri care strica imaginea Bisericii. Toți creștinii trebuie să facă sa fie vizibile mila și frumusetea lui Dumnezeu, prin mărturisirea lor plină de bucurie și de caritate in fata altora.

În al doilea rând, a mai spus el, noua evanghelizare înseamnă a iesi in intampinarea altor persoane și a dialoga cu cei care nu împărtășesc ideile și credințele noastre. Biserica, a subliniat el, este o casă cu ușile mereu deschise… nu numai in sensul ca ceilalti sunt bine-primiti inauntru, ci si in acela ca noi trebuie sa iesim si sa ducem dragostea lui Dumnezeu și speranța, altora.

În cele din urmă, Papa Francisc s-a axat pe activități practice si pastorale in dioceze și parohii, spunand ca acest lucru trebuie să fie întotdeauna centrat pe Iisus Hristos, ca Insăși esența a credinței noastre.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.