Grecia: schimbare a relatiei Biserica-Stat? Program economic de trei ani

Potrivit jurnalului Kathimerini, Biserica Ortodoxă a Greciei elaboreaza un program economic de trei ani, în încercarea de a-si reduce datoria și de a profita de posesiunile sale, in asigurarea independenței proprii, conform Arhiepiscopulului Ieronim. Declaratia a fost facuta în timpul unei sesiuni a Sfântului Sinod, ieri.

“Situatia de astazi este cumplita”, a spus Ieronim, menționând că datoriile Bisericii și situația financiară, în general, a ingenunchiat populatia.

Ieronim a subliniat că, “fără active”, Biserica nu ar avea niciodata autonomie și, de asemenea, acesta si-a mai pus întrebarea cu privire la o schimbare a relației dintre Biserică și Stat.

“Vom lăsa evenimentele sa ne conduca?”, a adaugat Arhiepiscopul, sugerand alcatuirea unui comitet de clerici și de experți independenți care sa discute despre posibila revizuire a relatiei și despre implicațiile acesteia în viata Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.