publicat în: Arhivă

Liban: Mitropolitii ortodocsi de Mexic, America Centrala si Chile condamna uciderea si hartuirea crestinilor

Arhiepiscopul grec-ortodox Antoine Shedrawi, Mitropolit de Mexic și America Centrală, a condamnat uciderea zilnica si hărțuirea creștinilor, în timpul unei vizite în această săptămână la patriarhul maronit din Liban, Mar Bechara el-Rahi (foto).

Creștinii din Orientul Mijlociu sunt “indigeni”, a spus Arhiepiscopul, adăugând că ei isi vor apăra țara lor până la “ultima picătură de sânge”. Acesta a mai spus că a evidentiat, in Mexic, situația creștinilor din Orientul Mijlociu.

Episcopul a fost însoțit de Episcopul din Chile, Sergio Abed. Acesta din urma a declarat: “Suntem astăzi aici, pentru a participa la Sfântul Sinod. Am venit pentru a-l vizita pe Patriarh si pentru a vedea starea națiunii, pe fondul situației rușinoase la care s-a ajuns, în special in ce priveste situația creștinilor”.

“Ne place să trăim cu toată lumea, și nu acceptăm ca cineva să ne învețe cum trebuie să coexistam. Mesajul nostru este unul de iubire și pace, pentru că Dumnezeul păcii este Domnul nostru Iisus Hristos, și Dumnezeu este iubire. Istoria noastră este cunoscuta, precum și rădăcinile noastre, iar aceasta este misiunea noastră pe care o indeplinim cu mândrie și bucurie”, a mai spus el.

“Suntem tesatura din Orientul Mijlociu și refuzăm să devenim străini. Noi, prin urmare, nu le vom permite să șteargă istoria noastră. Aceasta este datoria noastră în diaspora și, fără prezența Bisericii, copiii noștri si-ar rupe legăturile cu țara lor mamă. Suntem îngrijorati sa vedem guvernele iresponsabile care au grijă de toate, cu excepția patriei noastre. Sperăm că vom vedea din patria noastră, cea mai bună țară”, a adăugat Episcopul Abed.