Muntele Athos: Patriarhul Bartolomeu le cere calugarilor sa-si vada de misiune si sa lase finantele

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului le-a cerut călugărilor de pe Muntele Athos sa se distanteze de problemele ce tin de investiții financiare și să se dedice complet misiunii lor.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care s-a aflat in ultimele zile pe Muntele Athos (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în scopul oficierii festivităților centenarului de integrare a Muntelui Athos în Grecia, “a fost foarte clar” în discursul său catre călugări.

Patriarhul părea să fie foarte conștient de ceea ce se întâmplă în societatea Muntelui Athos, asa incat a preferat sa discute despre condițiile nepotrivite de acolo, ca urmare a crizei generale a statului grec.

În timpul Sfintei Liturghii, care a fost oficiata ieri dimineata (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), la Protato, catedrala din Careia (capitala Muntelui Athos), Patriarhul Ecumenic a mai menționat si problema impozitării mănăstirilor de pe Muntele Athos, un subiect care a provocat o ruptură în relațiile dintre Guvernul Elen și călugării Muntelui Athos.

Referitor la “conflictul” dintre Guvern si Muntele Athos, pe marginea privilegiului de scutire de impozite, care nu a fost numit, dar a fost descris în mod clar, Patriarhul a precizat că nu intenționează să accepte nicio discuție despre schimbarea status quo-ului Muntelui Athos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.