Cathedral Plaza – Sfantul Iosif: Arhidieceza de Bucuresti atrage atentia asupra mafiilor aflate sub protectia autoritatilor publice

In legătură cu un comunicat de presă recent al Societăţii Millenium Building Development, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti face precizările (citate de publicatia Catholica [https://www.catholica.ro] ):

Pentru Cathedral Plaza nu există “soluţii amiabile”, doar o decizie definitivă şi irevocabilă de demolare

1. Situaţia clădirii Cathedral Plaza NU poate fi rezolvată amiabil. Există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă de demolare a acestei construcţii ilegale şi periculoase. Hotărârea judecătorească este lege, iar legea trebuie respectată şi pusă în aplicare nicidecum tergiversată sub pretextul “intenţiilor amiabile”.

2. Demolarea NU ar aduce daune de 70 de milioane de euro bucureştenilor şi NU este vorba de demolarea unei clădiri legale, aşa cum cu perfidie se afirmă.Demolarea nu se va face cu banii bucureştenilor ci cu banii celor care au construit ilegal. Primăria nu are nimic de plătit proprietarilor. La Dâmboviţa, Suceava şi la CEDO precum şi la alte tribunale din ţară, s-a stabilit foarte clar ilegalitatea clădirii Cathedral Plaza. Este fără temei afirmaţia că demolarea ar costa 17-18 milioane de euro; evaluatorii serioşi au vorbit de 3-4 milioane de euro.

3. Toţi apărătorii proiectului Cathedral Plaza vor să ne convingă că înţelegerile amiabile sunt mai presus de lege. Când mafiile se adună ca să îşi apere interesele sub protecţia autorităţilor publice, noi cetăţenii suntem atraşi prin minciuni bine ticluite şi des repetate pe un teren în care legea este redusă la zero ca o marfă expirată, iar dragostea investitorilor faţă de noi ne este astfel prezentată încât să ne emoţioneze până la lacrimi. Corupţia din România este cea care îi sperie pe investitorii străini serioşi şi oneşti. Investitorii care încalcă legile din România nu aduc nimic bun în ţara noastră.

4. Biserica Catolică are încredere în discernământul opiniei publice şi în convingerea comună că suntem un stat de drept unde legea se execută şi nu se discută.

5. Trebuie sa se înţeleagă foarte clar că victima este Catedrala Sf. Iosif căreia i-au fost încălcate drepturile de monument istoric cu valoare naţională şi universală şi nu construcţia ilegala Cathedral Plaza care este agresorul acestor drepturi.

6. Ne exprimăm perplexitatea în faţa faptului că Primăria Municipiului Bucureşti refuză să respecte şi să pună în aplicare legea: decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei de demolare a Cathedral Plaza.

7. Şi avem o întrebare: De ce nu se sesizează Preşedinţia, Guvernul, Procuratura, când legile nu sunt respectate şi puse în aplicare?

8. Cu minciuni şi corupţie s-a ridicat proiectul Cathedral Plaza şi tot cu minciuni şi corupţie vrea să rămână în picioare chiar şi acum când o hotărâre definitivă şi irevocabilă stabileşte desfiinţarea lui. (Biroul de presă al Arhidiecezei de Bucureşti, pr. Francisc Doboş – purtător de cuvânt)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.