Arena din Nemea risca sa fie inchisa publicului. Austeritate in Grecia

Potrivit Dr. Stephen G. Miller, arheolog american și director al vestitelor săpături din Nemea, sit-ul arenei Nemea prezinta riscul inchiderii pentru public, ca parte a măsurilor de austeritate dure impuse de FMI și Troika.

“Ideea este că oricine se poate simți aici, asemenea unui atlet antic grec, pentru 10 minute”, a declarat acesta, într-un interviu acordat in aceste zile, adaugand ca “concedierea a șapte paznici si lasarea doar a trei paznici permanenti activi, este suficient ca sit-ul și muzeul sa nu mai fie deschise publicului. Acest lucru înseamnă că vizitatorii vor găsi, de acum, locul inchis”.

Grecia suferă, in al șaselea an de recesiune, in timpul unei o crize financiare imense, care a condus la o rata a șomajului și sărăciei extrem de ridicata.

Miller a subliniat, printre altele, ca comoara Greciei sunt antichitatile si pregatirea tinerilor arheologi in a descoperi aceste antichități. Profesorul emerit de arheologie clasica la Universitatea din California, Berkeley, a ajuns la Nemea în anul 1973. În urmă cu patruzeci și cinci de ani, s-a indragostit de Grecia și a decis nu doar să se mute in aceasta țară, ci sa isi si dedice fiecare strop de energie săpăturilor sale.

“Munca vieții mele este chiar aici”, a spus el. “Pentru mine, acest lucru este unul foarte personal”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.