Angelus: Papa il felicita pe Patriarhul Ortodox

Papa Francisc a facut rugaciunea Angelus, ieri, alaturi de credincioșii adunati în Piața Sf. Petru, la sfârșitul Messeii, marcand Ziua Mondială a Cateheților, organizata de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizari.

În remarcile sale scurte, Sfântul Părinte a mulțumit zecilor de mii de cateheți care au venit din toată lumea să participe la conferința catehetică de două zile, sponsorizata de același Consiliu Pontifical, și să efectueze, de asemenea, un pelerinaj la mormintele apostolilor.

Papa Francisc a mai adresat, totodata, felicitări speciale Preafericirii Sale Ioan al X-lea Yazigi, Patriarh grec-ortodox al Antiohiei și al întregului Răsărit.

Papa a spus că prezența Patriarhului inseamna o noua invitație pentru toți credincioșii creștini de pretutindeni, ca acestia sa-si reînnoiască rugăciunile lor pentru pace în Siria și în întreaga regiune a Orientului Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.