SUA se teme de hainele-bomba Al-Qaeda, scufundate in explozibil lichid

Explozibilul lichid, care ar putea fi pus pe haine, este declarat a fi cea mai noua creatie a rețelei Al-Qaida, în conformitate cu o persoană afiliată la acest grup. Fortele SUA de aplicare a legii au declarat ca se tem că ultima arma a gruparii ar putea fi utilizata în viitoarele atacuri, conform unui raport ABC News.

Înalții oficiali din Guvernul SUA au prezentat în detaliu amenințarea, insistand ca ușile ambasadelor americane din Orientul Mijlociu și Africa de Nord sa ramana inchise.

Hainele pot fi scufundate in lichid, iar atunci când se usuca devin explozibili mortali. Oficialii guvernamentali au reacționat la știre, unul dintre acestia recunoscand ca metoda este “ingenioasă”, conform radioului Vocea Rusiei, in timp ce altul recunoaste ca, pentru standardele actuale de securitate, un astfel de lichid este imposibil de detectat.

Se crede ca lichidul ar fi fot realizat de către un asociat al-Qaeda din Yemen, conform ABC News: Ibrahim al-Asiri, un maestru in explozibili, care locuiește în Yemen. El se afla deja pe lista celor mai cautati teroristi, potrivit Guvernului yemenit.

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.