Big Sha: Este un vierme de evreu, cel mai incapabil posibil!

Comitetul Evreiesc American, AJC, a condamnat mesajele anti-semite ale rapper-ului bulgar Misho Shamara (Big Sha).

AJC ii critica pe sefii postului TV7, pentru incapacitatea de a acționa, vizavi de comportamentul antisemit din viața politică a Bulgariei.

La sfârșitul lunii iulie, rapperul Shamara a pornit o campanie anti-semita împotriva fostului ministru de finanțe bulgar, Simeon Djankov, pe TV7.

Noul Ministru de Finanțe, Petar Chobanov, a decis la mijlocul lunii iulie ca este necesar să se revizuiască bugetul elaborat de Simeon Djankov, ministru al finanțelor în cabinetul anterior.

“Este normal, pentru un buget pregătit de Simeon Djankov, să fie revizuit. El este evreul-vierme cel mai incapabil”, a declarat Shamara, pe TV7.

Ieri, Directorul executiv al AJC, David Harris, a declarat pentru Reuters că organizația sa s-a întristat și a fost șocata că Bulgaria, care este cunoscuta pentru toleranța si respectul sau, a permis astfel de incidente, fără a condamna mass-media sau figurile publice implicate, chiar dacă liderii civili au făcut acest lucru imediat.

De asemenea, Harris a remarcat că cele de mai sus au venit pe fondul Partidului naționalist Ataka, ai cărui membri de multe ori si-au exprimat ideile xenofobe și antisemite.

Cuvintele lui Shamara au starnit indignare in randul mai multor organizații din Bulgaria, inclusiv al celor evreiești din tara.

Consiliul Bulgar pentru Media Electronica (SEM) a cerut Uniunii Jurnaliștilor sa se distanteze de astfel de adresari ostile.

Mai multe demonstrații anti-guvernamentale au început în Bulgaria, in ziua de 14 iunie, protestatarii cerând demisia cabinetului condus de socialiștii lui Plamen Oreșarski, pentru legături suspecte cu mai multi oligarhi, rapper-ul transformandu-se în liderul auto-proclamat al contramanifestatiilor pro-guvern, conform agentiei Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.