Un teolog din Romania se chinuie sa salveze o scoala ortodoxa pe care a infiintat-o in Kenya

Singura școală din districtul kenyan Nyeri, fondata de către parohia locală Sfantul Antonie cel Mare, sub administratia Pr. Philip Maina Gatari, în 2006, si-a deschis porțile pentru elevi înca din 2007.

Liceul este singura scoala ortodoxa deținut de o biserică locală aflată sub jurisdicția Arhiepiscopiei Ortodoxe a Kenyei.

Directorul actual al școlii este Pr. Philip, un teolog din România, cel care a inceput construirea acestei școli ortodoxe in „slujba tinerilor kenyeni si spre slava lui Dumnezeu”.

După introducerea sistemului de educație gratuita, în anul 2008, școala s-a confruntat cu probleme financiare grave, directorul trebuind sa se lupte mereu pentru a o menține pe linia de plutire, “in cinstea Bisericii Ortodoxe locale din Nyeri”.

“Atât educația laică, dar si cea ecleziastică, sunt in mod clar cheia libertatii și autodeterminarii. Dar, acum, situația este foarte grea în Nyeri, scoala trebuind sa țina pasul cu standardele și cu mentinerea personalului, deopotrivă. Oprirea acestei scoli ortodoxe ar fi foarte dureroasa, mai multi ortodocși locali și preoti mergand la aceasta scoala de multi ani”.

In prezent, directorul s-a vazut nevoit sa faca apel la toti cei care doresc să-l sprijine, ca parteneri, in dezvoltarea acestui proiect minunat și viabil pentru promovarea Ortodoxiei în districtul Nyeri. In acest sens, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va pune la dispozitie urmatoarele date:

Philip Maina Gathari

A/c 0040101357966

Equity Bank Ltd.

Swift code EQBLKENA

BANK CODE 6800

BRANCH CODE 0830

BRANCH MUKURWEINI

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.