Papa Francisc in Rio de Janeiro: Program – Ziua Mondiala a Tineretului 2013

Vaticanul a publicat itinerariul Papei Francisc, pentru prima sa vizită apostolică internațională din cadrul pontificatului. Papa Francis va începe călătoria sa la Rio de Janeiro, Brazilia, in data de 22 iulie, pentru cea de-A 28-a Zi Mondială a Tineretului.

La sosirea sa in Rio de Janeiro, Papa Francisc va fi primit de Președintele Dilma Rouseff, in cadrul unei ceremonii de întâmpinare, în grădinile Palatului Guanabara – sediul guvernului statului.

Miercuri, 24 iulie 2013, Papa Francisc se va deplasa cu elicopterul la Sanctuarul Fecioarei din Aparecida, unde va celebra Messa (Liturghie catolica). Basilica este dedicata patroanei Braziliei, fiind cea mai mare a doua biserica din lume. Ulterior, Papa Francisc va lua parte la un pranz cu episcopii și seminariști din Bom Jesus Missionary Seminary, seara urmand sa viziteze Sf. Francisc de Assisi din Spitalul Providenta.

Papa Francisc va asculta confesiunile mai multor tineri, în timpul unei adunari a Zilei Mondiale a Tineretului din Quinta da Boa Vista Park, in dimineata zilei de 26 iulie. Mai târziu, acesta se va întâlni cu mai mulți deținuți și va participa la un Angelus de la balconul Palatului Sfantului Ioachim.

Punctul culminant al călătoriei apostolice va fi Liturghia de Incheiere a celei de-a 28-a editii a Zilei Mondiale a Tineretului, in Campusul Fide de Guaratiba, din ziua de duminică, 28 iulie. Milioane de tineri din întreaga lume sunt asteptati sa participe la eveniment. Dupa-amiaza, Papa Francisc se va întâlni cu Comitetul de Coordonare al Consiliului Episcopal din America Latină (CELAM). Papa Francisc va parasi Brazilia în aceeași seară și va sosi la Roma luni, 29 iulie.

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.