Intalnire intre Papa copt Tawadros II si Papa Francisc

Cel de-al 118-lea Patriarh ortodox copt al Alexandriei și al Întregii Africi, Papa Tawadros al II-lea, s-a intalnit cu Papa Francisc.

Șeful Bisericii Ortodoxe Copte s-a aflat in Roma între 9 și 13 mai 2013. În timpul întâlnirii lor, Papa și Patriarhul au facut o rugăciune comuna.

Intalnirea a insemnat, de asemenea, o oportunitate privind amintirea începuturilor dialogului ecumenic dintre cele două Biserici: in urma cu 40 de ani, predecesorul lui Tawadros al II-lea, Patriarhul Shenouda al III-lea, se întâlnea cu Papa Paul al VI-lea, in Vatican (luna mai, 1973).

După această întâlnire, un dialog teologic a fost inițiat, în anul 1988, semnandu-se un acord și o declarație istorică comună.

Patriarhul Tawadros al II-lea a mai fost primit, totodata, de către Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și de departamentele Curiei Romane. El a vizitat mormintele Sfintilor Apostolilor Petru și Pavel și s-a intalnit cu credinciosii comunității copte din Roma.

Această vizită a Patriarhului Ortodox Copt este si prima călătorie în afara Egiptului, de la alegerea sa, din 4 noiembrie 2012 (vezi ARHIVA).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.