Patriarhul Rusiei inmaneaza primul ordin traditional Patriarhului Ierusalimului

In aceste zile, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii i-a oferit Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al III-lea al Orasului Sfant al Ierusalimului și al intregii Palestine Ordinul Sfântului Print Vladimir, intocmai cu Apostolii. Ceremonia a avut loc in Sala Tronului din Catedrala Hristos Mântuitorul.

Membrii delegației, care l-au însoțit pe Preafericitul Părinte Patriarh Teofil in aceasta vizita de mai multe zile in Rusia, au fost si ei prezenti la eveniment, primind la randul lor onoruri mari ale Bisericii Ortodoxe Ruse: Mitropolitul Kyriakos de Nazaret, Arhiepiscopul Aristarh de Konstantina, secretar general al Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Ierusalim, și Arhiepiscopul Theophylactos de Iordania – Ordinul Sfântului Print Vladimir, intocmai cu Apostolii (clasa a 2-a); Arhimandritul Stephanos (Dispirakis), reprezentant al Patriarhului Sfintei Cetăți a Ierusalimului și al intregii Palestine in Patriarhia Moscovei și a Întregii Rusii, Arhimandritul Galaktionos, egumenul mănăstirii Ramallah și ierodiaconul Athanasios (Themistokleos) – Ordinul Sfântului Print Vladimir, intocmai cu Apostolii (clasa 3-a).

“Am efectuat recent o reformare a sistemului ordinelor Bisericii Ortodoxe Ruse, asa incat sunteti primul care a primit ordinele proiectate conform tradițiilor Rusiei pre-revoluționare”, a spus Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill.

“Ele sunt copii exacte ale ordinelor Prințului Sfântului Vladimir, intocmai cu Apostolii, care au fost folosite în Imperiul Rus, fabricate din aceleași metale și având aceeasi infatisare. Acest ordin reprezinta o expresie a iubirii noastre profunde pentru Preafericirea Voastră și de recunoaștere a lucrarii si muncii dumneavoastră”, a incheiat Patriarhul Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.