Icoane ale mucenicilor chinezi, sfintite pentru seminarul de langa granita

In aceste zile, în Catedrala Nasterea Domnului din Khabarovsk, Rusia, odata cu rugaciunea rostita cu ocazia deschiderii Conferinței privind activitatea lucrarilor destinate realizarii dicționarelor rus-englez și englez-chinez, de termeni ortodocsi, au fost sfintite si icoana Sfantului Mucenic Mitrofan de Beijing și cea dedicata celor 221 de martiri chinezi.

Pr. Dionisy Pozdnyaev, paroh al Bisericii Petru și Pavel din Hong Kong (China), a condus slujba de rugăciune și de binecuvântare a icoanelor. Este de remarcat că, in cadrul rugaciunii, unul dintre oaspeții conferinței a rostit rugăciunile “Trisaghion” si “Tatăl nostru” în limba chineză.

Icoana celor 221 de mucenici chinezi și icoana separată a Sfantului Mucenic Mitrofan (Ji) au fost pictate de calugarita Irina Moroz, din Khabarovsk, un iconograf care astazi traieste in Vyatka.

Icoanele destinate capelei seminarului au ajuns la Khabarovsk în ajunul “Zilelor Chinei”, ca parte a celei de-a 3-a editii a Conferintei locale inchinate Sfintilor Chiril și Metodiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.