publicat în: Arhivă

Din “planul de Iudaizare” a Ierusalimului

Hezbollahul a denunţat un proiect israelian privind realizarea unui muzeu într-un cimitir.

Hezbollahul libanez a luat duminică atitudine violentă împotriva planului israelian de a construi un muzeu al toleranţei între popoare pe locul unui cimitir musulman, în Ierusalimul de Vest.

Mişcarea Shiită îşi exprimă, printr-o declaraţie ” ferma sa condamnare a profanării unui cimitir musulman istoric, din Ierusalimul ocupat, autorizată de duşman (Israel), care a permis unei companii din SUA să construiască un muzeu pe acest teren” .

Mişcarea Shiită a făcut apel la arabi, musulmani şi la comunitatea internaţională pentru oprirea acestor practici “rasiste si inumane”, având în vedere că Israelul nu are dreptul să “schimbe identitatea palestiniană a Oraşului Sfânt.”

Curtea Supremă din Israel, sesizată de către organizaţiile musulmane, a decis miercuri să autorizeze lucrul pe terenul cimitirului, după ce decisese iniţial încetarea acestuia ca urmare a recursului lor din 2006.
Muzeul, al carui cost este estimat la 150 de milioane de $, este cunoscut pentru marele său proiectant, arhitectul american Frank O. Gehry, şi ar trebui să promoveze toleranţa între popoare “.

Muftiul palestinian de la Ierusalim, Sheikhul Mohammed Hussein, a denunţat “grava decizie” a Curţii Supreme Israeliene de Justiţie care “încalcă locurile sfinte musulmane” apreciind că aceasta este o parte a unui plan care vizează “iudaizarea Ierusalimului şi estomparea caracterului său arab şi musulman.”