Israelul dă în proprietate Rusiei, clădirea Casei Romanov din Ierusalim

Guvernul israelian a votat duminică acordarea Casei Serghei, din Ierusalim, o proprietate a familiei Romanov, care a domnit în Rusia Ţaristă, statutului rus, a spus purtătorul de cuvânt Mark REGEV.

“Această proprietate a aparţinut Prinţului Serghei. A fost o proprietate privată … aşa că statul rus nu trebuie neapărat să-şi recupereze dreptul de proprietate,” a declarat Alexandre Zanemonets, un profesor universitar de istorie bizantină.

Clădirea, care este situată în partea vestică a centrului Ierusalimului a fost motivul unor negocieri pe termen lung, a explicat Margalit Eitan, un diplomat al Ministerului de Externe israelian.

O perioadă aceasta a fost locuinţă pentru numărul mare de pelerini ortodocşi ruşi din Ţara Sfântă.

Deschisă în 1890, Casa Serghei a fost o casă de găzduire a pelerinilor aristocraţi. În perioada sovietică, numărul pelerinilor ruşi a scăzut la mai puţin de 1000 pe an, dar au crescut la căderea Uniunii Sovietice.

Curtea Supremă a Rusiei a reabilitat de curând imaginea ultimului ţar, Nicolae al II-lea, declarând că el şi familia sa au fost ucişi în mod ilegal de către autorităţile sovietice.

Decizia a fost salutată de către Biserica Ortodoxă Rusă şi descendenţii lui Nicholae al II-lea inclusiv de către Marea Ducesă Maria Vladimirovna, care a condus campania de reabilitare a familiei imperiale Romanov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.