Sancțiuni la adresa preoților și călugărilor, în cazurile de dezvăluire a unor informații confidențiale ale Bisericii

Privind cazurile de dezvăluire a unor informații confidențiale de către clerici sau monahi care aparțin structurilor bisericești, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a hotărât, în data de 25 august 2020, că dezvăluirea, fără binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii sau a Episcopului eparhial, de către un cleric sau monah aflat sub ascultare într-o biserică sau o structură eparhială, către terți, inclusiv reprezentanți mass-media, de informații canonice sau bisericești-administrative pe cont propriu, va atrage pentru un cleric interdicția de slujire de până la 1 an (iar dacă se repetă același act – până la 3 ani), iar pentru un călugăr oprirea acestuia de la Împărtășirea cu Sfintele Taine ale lui Hristos până la 1 an (dacă se repetă același act – până la 3 ani).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.