Slujba de Sfantul Nicolae, pe fundatia noii constructii de la Ground Zero

Slujba la Ground Zero 2012 Sfantul Nicolae In ziua in care Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, era cinstit si sărbătorit de toti creștinii ortodocși, în bisericile din întreaga țară și în lume, pe locul in care altadata se afla micuta biserica istorica Sfantul Nicolae din New York (Ground Zero), complet distrusa in evenimentele din 11 septembrie 2001, in zona World Trade Center, a avut loc un eveniment care i-a bucurat pe toti credinciosii, atat din SUA cat si din strainatate, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

IPS Arhiepiscop Demetrios al Americii a oficiat o slujba de rugaciune anuala și de pomenire pe… fundatia construcției în curs de desfășurare, în noua locatie, la colțul străzilor Libertății și Greenwich, unde biserica Sfantul Nicolae va învia ca mărturie de credință ortodoxă și parte importantă și permanentă a noului World Trade Center.

Arhiepiscopul Demetrios s-a rugat pentru odihna sufletelor celor care au pierit în acea zi tragică din 2011 și a apelat la mijlocirile Sfântului Nicolae către Dumnezeu pentru putere și îndrumare în Biserica din America, preluand sarcina de a reconstrui istorica biserică.

Acesta a predicat despre lungul drum al credinței și al rezistentei, de-a lungul anilor, care a dus la semnarea acordului privind terenul si noua constructie. El a mai subliniat, in acelasi timp, vizibilitatea maxima pe care biserica o va avea în locatia in care zeci de mii de oameni se vor afla zilnic.

La slujba, au mai fost prezenti directorul pentru constructii al World Trade Center, Steven Plate, si Consul General al Greciei, la New York, Georgios Iliopoulos, consulul general al Ciprului, Koula Sofianou, consulul Greciei, Evangelos Kyriakopoulos, Parintii John Romas, Makris Gherasim și Luben Ciunov Agapitos, ajutati de Arhidiaconul Pantelimon Papadopoulos și Diaconul Arisitidis Garinis.

În cursul aceleiași zile, Arhiepiscopul Demetrios a oficiat Sfanta Liturghie Arhierească, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, la Biserica Grec-Ortodoxă Sfantul Nicolae din Flushing, New York, una dintre cele mai mari parohii grec-ortodoxe din America.
În predica rostita in fata a sute de credincioși, Arhiepiscopul a vorbit despre Sfântul Nicolae, aratand că tipul omului crestin trebuie sa fie acela al sfântului, un model care cuprinde modelele dreptilor vechi și ale eroilor, un om care acceptă pe deplin adevărul lui Dumnezeu, care se curățește pe el insusi și raspandeste adevărul, puritatea și iubirea, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.