Hramul Bisericii Sfanta Filofteia din incinta Spitalului Judetean Valcea

Hramul Bisericii Sfanta Filofteia din incinta Spitalului Judetean Valcea slide În ziua prăznuirii Sfintei Muceniţe Filofteia, 7 decembrie 2012, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului a vizitat Parohia „Sfânta Filofteia” din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Sărbătoarea a început cu Acatistul Sfintei Filofteia, slujba Utreniei şi a continuat cu Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim a prezentat pe scurt viaţa, faptele de milostenie şi martiriul Muceniţei Filofteia, îndemnându-i pe credincioşi la o viaţă curată, de post, rugăciune şi mărturisire în această perioadă de meditaţie duhovnicească, până la marea sărbătoare a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. „Sfânta Filofteia a fost o rugătoare către Dumnezeu şi este un model pe care noi creştinii îl urmăm mai departe, pentru că sfinţii sunt aceia care se roagă pentru noi şi noi ne rugăm ca ei să fie rugători la Bunul Dumnezeu aşa cum este Sfânta Muceniţă Filofteia.”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor şi ostenitorilor acestui sfânt locaş, după care preoţii slujitori au oficiat pentru credincioşii prezenţi Taina Sfântului Maslu.

La plecare, tuturor celor prezenţi le-au fost împărţite iconiţe, cărticele de rugăciuni şi pachete cu alimente.

Sărbătoarea a reunit la biserica din incinta Spitalui Judeţean, preoţi, personal medical, pacienţi şi sute de credincioşi din municipiu şi din împrejurimi.

Piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfânta Filofteia” din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost pusă în urmă cu un deceniu, în anul 2002 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Pe data de 5 septembrie 2012 a fost târnosită de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, eveniment la care a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, care a acordat gradul onorific de Iconom stavrofor părinţilor slujitori Mihai Bălăceanu şi Emanoil Popescu pentru construirea sfântului lacas.

pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan – Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.