Hramul Bisericii Sfantul Andrei – Ramnicu Valcea 2012

Hram Biserica Sfantul Apostol Andrei Ramnicu Valcea 2012 slide Biserica „Sfântul Apostol Andrei”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a îmbrăcat in data de 30 noiembrie 2012, haine de sărbătoare. Credincioşii din oraşul vâlcean de sub Dealul Capela au participat în număr mare la hramul Bisericii „Sfântul Andrei” din Cartierul Morilor.

În ziua prăznuirii Ocrotitorului românilor, un sobor de preoţi şi diaconi au oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Apostol Andrei”, din Râmnicu Vâlcea.

Sărbătoarea a început decuseară cu slujba Vecerniei şi cu Acatistul "Sfântului Apostol Andrei", iar astăzi a continuat cu Utrenia şi cu Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie, în prezenţa tuturor credincioşilor, soborul de părinţii slujitori a săvârşit Taina Sfântului Maslu.

La sfârşitul slujbei, Părintele Diacon Mihai Maxim, Secretar Eparhial, a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a prezentat viaţa, activitatea şi martiriul marelui Apostol, sfătuindu-i pe credincioşii prezenţi să-i urmeze exemplul şi să înalţe rugăciuni către acesta spre a mijloci la Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor lor.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

La eveniment a participat şi Primarul Râmnicului, Inginerul Emilian Frâncu împreună cu alte oficialităţi de stat, locale şi centrale şi numeroşi credincioşi din oraş şi din împrejurimi.

Piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost pusă de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului în anul 2002, fiind primul sfânt locaş din Eparhia Râmnicului care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul Românilor.

pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.