Grecia aniverseaza refuzul adresat Axei. Icoana Axion Estin schimba Tesalonicul…

Turnul Alb din Tesalonic In ziua de duminica, 28 octombrie 2012, în Biserica Sfantul Dimitrie din Salonic, a avut loc o Liturghie solemnă.

In aceasta perioada are loc comemorarea anuala a pozitiei poporului grec, de refuz, în propunerea de colaborare cu puterile Axei, din 1940.

Biserica a fost plină de credincioși, care au venerat Icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni, numita "Axion Estin", adusa din Muntele Athos.

Moaștele Sfantului Dimitrie, patronul Salonicului, sărbătorit pe 26 octombrie, au fost asezate si ele in mijlocul bisericii.

Mitropolitul Antim de Tesalonic a declarat cu aceasta ocazie: "Icoana Axion Estin, prin venirea sa, a schimbat întreaga atmosferă din Salonic".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.