Credinciosii ortodocsi indieni si siriaci il vor cinsti pe primul lor sfant: Grigorie de Parumala(1-2 noi)

sfantul grigorie de parumala Conform informatiilor primite din Kerala, India, credinciosii ortodocsi indieni si siriaci sarbatoresc, in intreaga lume, marea sărbătoare a Sfantului Grigorie de Parumala, in primele doua zile ale lunii noiembrie 2012, informeaza Serviciul specializat de presa LOnews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Cunoscut pentru viața sa evlavioasă și pentru învățăturile puternice ale Ortodoxiei, Sfântul Grigorie de Parumala este primul sfant canonizat în India.

Parumala Perunnal sau sărbătoarea Parumala are loc anual.

Cu aceasta ocazie se fac slujbe speciale de rugaciune și au loc procesiuni pline de culoare. Credinciosii din toate colturile lumii, dar în mod special un numar mare de non-crestini, asteapta sa participe la ceremonia de binecuvântare si botez.

Sărbătoarea este celebrată atat de către Biserica Ortodoxa Malankara, cat și de Biserica Ortodoxă Siriacă a Indiei, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.