Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Lokot, adusa în Bulgaria

Icoana umilenie a milostivirii - gingasie - a tuturor bucuriilor din Lokot -originalul ostra Icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Maici a lui Dumnezeu Lokot (Umilenie, a Milostivirii, Tandrete, Gingasie), din regiunea Briansk a Rusiei, a fost adusa in Varna, Bulgaria, acolo unde a fost asezata pentru inchinare, credinciosilor, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Icoana a fost primita în mod solemn în Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Varna, in ziua sarbatoririi sale, 23 iulie 2012.

Liturghia a fost oficiata de Mitropolitul de Varna şi Velikii Preslav, Chiril, şi a fost transmisa in direct de postul de televiziune bulgar BNT-2. Mitropolitul Chiril a prezentat, mai apoi, istoricul acestei icoane, cu ocazia unui interviu acordat Televiziunii Naţionale Bulgare.

Icoana a început să facă minuni in data de 2 noiembrie 1999. Reproducerea Icoanei Maicii Domnului a fost, de fapt, decupata dintr-un periodic al unei biserici şi a fost agatata pe un perete al casei unei localnice din Lokot, Natalia Muracikina. Ulterior, aceasta copie a inceput insa să emane un miros plăcut şi sa izvorasca mir.

Când icoana a fost luata de pe perete, s-a observat ca imaginea sa se amprentase pe locul in care aceasta fusese asezata. Mitropolitul Chiril (Kirill) a mai remarcat faptul că icoana a mai fost numita "Icoana Tuturor Bucuriilor", de catre Sfantul Serafim de Sarov. Icoana Maicii Domnului din Lokot a rămas în Varna, până in data de 29 iulie 2012, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Contributor Lacasuri Ortodoxe: Ec. Carmen-Ana

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.