Primatul Bisericii Ortodoxe a Ciprului solicită ajutorul Bisericii Ruse, in eliberarea teritoriilor ocupate

Chrysostomos si Kirill 2012 In cadrul unei reuniuni a Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului, în prezenţa Patriarhului Kirill al Moscovei, Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea al Ciprului a solicitat ajutorul Bisericii Ortodoxe Ruse, in eliberarea teritoriilor ocupate din 1974, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Acesta a declarat că Ciprul a fost victima unei "invazii barbare, care continua si astazi, o invazie similară cu invazia nazistă” din Rusia, din 1941.

Prin forţa armelor, Turcia ocupă 38% din aceste teritoriu, alungand cu forţa populaţiile creştine din casele lor, familiile, şi lansand o politică de purificare etnică. „Aceasta a jefuit comorile bisericilor noastre. Cu barbarie, a rupt chiar si mozaicurile şi frescele de pe pereţi şi le-a vândut în străinătate".

După invazia turcă din 1974 asupra Ciprului de Nord, mai mult de 133 de biserici, capele si manastiri au fost profanate, 78 de biserici fiind transformate în moschei, şi mai mult de 15.000 de icoane au fost furate, mai informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.