Viata fara Hristos nu este viata…

Icoana Maicii Domnului Panaghia Glykofilusa
Numele meu este Konstantin Kutrubas. Sunt din Philadelphia şi, în prezent, un seminarist care studiază la Şcoala „Sfânta Cruce”, grec-ortodoxă de Teologie, din Brookline, MA.
Voi intra in anul al treilea de studii, în luna septembrie 2012. Este extraordinar ca am aceasta sansa de a impartasi, aici, cuvinte de înţelepciune şi de încurajare din comoara cunoaşterii viaţeii duhovnicesti, pusa la dispoziţie prin intermediul Bisericii Ortodoxe.

Suntem binecuvântaţi să dispunem de scrierile Sfintelor Scripturi, de slujbele liturgice şi de frumoasa Imnologie, precum şi de viaţa şi de scrierile sfinţilor creştini ortodocşi, atât din vechime cat si din timpurile moderne, ca ghid într-o lume care are nevoie disperata de dragostea lui Iisus Hristos.

În vieţile noastre personale, cu bucuriile noastre diferite, dar, de asemenea, cu luptele diverse si cu dificultăţi, noi, americanii eleni, ne putem găsi puterea in ceea ce bunul Dumnezeu ne-a oferit pretutindeni. Ca americani greci, avem ceva de nepreţuit si de oferit: credinţa noastră în Hristos, marturia noastra pentru o lume de nestemate a elenismului şi împlinirea acestuia prin Creştinismul Ortodox.

Pentru această credinţă în Hristos, care a scos ce este mai bun din elenism, strămoşii noştri si-au vărsat sângele si şi-au dat viata lor.
Să nu renuntam la o atat de valoroasă comoara, o perla de mare preţ, după cum spun Evangheliile. Ca Avva Porfirie, fie-i binecuvântată memoria, un călugăr din Muntele Athos, din timpurile noastre, care scria: "Viata fara Hristos nu este viata… Asta este calea…"

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, o scurta marturisire, de: Konstantin Kutrubas, seminarist ortodox, SUA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.