Resfintirea Bisericii Cuvioasa Parascheva Gorunesti – Balcesti. Mircea şi Natalia Chirca primesc distinctia de vrednicie

Resfintirea bisericii Gorunesti-Balcesti 2012În ziua în care Biserica Ortodoxă prăznuiește Odovania Pogorârii Duhului Sfânt, 9 iunie 2012, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie în mijlocul credincioşilor din parohia Goruneşti, oraşul Bălceşti, judeţul Vâlcea. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a târnosit şi biserica parohială din localitate, după ce lucrările de consolidare şi restaurare a picturii au fost finalizate.

Sute de credincioşi au venit în oraşul Bălceşti, pentru a participa la slujba de resfinţire a bisericii parohiale cu hramul „Cuvioasa Parascheva” din cartierul Goruneşti. Evenimentul a început de sâmbătă seara cu slujba Vecerniei. Slujba de resfinţire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate, a doua zi, de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

După slujba de sfinţire a bisericii, părintele ierarh a rostit un cuvânt de învăţătură în care a arătat importanţa ctitoriei de lacaşuri sfinte, ca necesitate pastoral-misionară.

În cadrul Sfintei Liturghii, după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţia Sa a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică.

La final, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul l-a felicitat pe părintele paroh Marian Cristian Bădulescu pentru activitatea pastorală, misionară şi administrativă din parohie, conferindu-i titlul onorific de iconom stavrofor. De asemenea familia Mircea şi Natalia Chirca au primit din partea Arhiepiscopiei Râmnicului „Distincţia de vrednicie” pentru contribuţia substanţială la lucrările de restaurare şi înfrumuseţare a bisericii din localitate.

La acest important eveniment din viaţa parohiei Goruneşti au mai luat parte Părintele Iulian Mădălin Buşagă, Protoiereu de Drăgăşani, reprezentanţi ai autorităţilor de stat locale şi centrale, preoţi şi numeroşi credincioşi din parohie şi din împrejurimi.

După savarşirea Sfintei Liturghii a urmat un spectacol artistic, oferit de Formaţia de Căluşari de la Grupul Şcolar „Petrache Poenaru” instruiţi de domnul învăţător Marin Govrig.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.